lørdag den 25. juni 2011

Mud cake

Jeg fik i går lovet opskriften på mud cake ud til et par personer, så her kommer den.

  • Tænd ovnen på 160 grader og smør bageformen og for den med bagepapir.
  • Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme
  • Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
  • Æg, olie og kærnemælk piskes sammen
  • Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber
  • Kom dejen i bageformen og ind i ovnen
  • Ovndøren skal holdes lukket de første 50 min.
Kagen bliver bedst hvis den får lov til at hvile et par dage i køleskabet, men husk at pakke den godt ind.

Selv-hævende mel har jeg ikke prøvet at lede efter i butikkerne, men har i stedet anvendt opskriften: 215 g mel, 2½ tsk bagepulver og 3/4 tsk fint salt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar